Programul de prevenire

Viitor prin educație

AFTER SCHOOL
Republica Moldova este săracă, iar războiul a blocat piața de desfacere a produselor agricole de pe urma cărora oamenii, din regiunea Purcari, trăiau. Iată de ce peste 40{92266a2eb9e36c101191f5abad8cf34a3a2ea7190a2d7a471d80b42d6fefcd54} dintre copii abandonează școala întrucât părinții nu au resurse să îi susțină. În Purcari oamenii o duc greu. Am fost în multe familii unde am găsit suferință și resemnare. Când speranța moare, viitorul dispare. Iată de ce fundația a deschis un program de after school pentru 35 de copii care sunt susținuți cu mâncare și s-au create condiții pentru a dezvolta sau recupera cele predate la școală. Prezența la clasă, performanța școlară și sănătatea s-au îmbunătățit considerabil.
În timpul vacanțelor de vară 70 dintre elevii școlii din Purcari care se confruntă cu probleme mari la învățătură sunt îndumați de cadre didactice în recuperarea cunoștințelor școlare și beneficiează de mâncare.

ȘCOALA ALTFEL
Copiii au vise, dar visele au nevoie de aripi ca să zboare. Când viața ți-a dăruit un talent extraordinar, dar sărăcia nu îți permite să îl folosești, atunci cineva trebuie să pună aripi viselelor. Prin acest program suținem financiar copiii săraci și tanentați de la școala de arte plastice să își dezvolte și crească talentul – să picteze, să împletească, să construiască lucruri minunate. Tabăra de creație din acest an s-a bucurat de mult succes. Cine poate cântări greutatea unui zâmbet sau bucuria unui copil care poate visa din nou?

Implică-te