Programul de reintegrare

Împreună în familie

CENTRUL DE TRANZIT
Niciun copil nu ar trebuie să fie în stradă, abandonat. De aceea echipa mobilă a programului de prevenire aduce copiii din stradă la centrul de tranzit. Abandonul, bolile, violența, exploatarea, lipsa educației condamnă pe orice copil părasit pe stradă să fie victimă. Noi preluăm copiii în programul de reintegrare unde timp de 3 până la 6 luni încercăm să îl reintegrăm în familia naturală sau extinsă. Uneori acest proces durează, alteori nu este posibil. Nu oricine naște un copil devine familie. 
 
CENTRUL DE TRANZIT EXTINS / PLASAMENT
Atunci când familia copilului nu poate să îl reintegreze, acesta rămâne cu noi și primește șansa unor condiții de viață optime: siguranță, hrană, adăpost, îmbrăcăminte, educație, dragoste. Toate acestea îi asigură o dezvoltare armonioasă și posibilitatea unei vieți normale. 40 de copii sunt crescuți de către fundație.
 
REINTEGRAREA ÎN FAMILIE
O echipă specializată este în permanentă legătură cu familia bilogică sau rudele copilului aflat în plasament, încercând să găsească cele mai bune soluții pentru ca familia să își poată crește copilul. Atunci când problemele financiare sunt motivul abandonării copilului, susținem familia pentru a reduce numărul situațiilor de abandon (sprijin financiar, material și psihologic) și a depăși criza. Peste 500 de copii au fost reintegrați în familiile biologice.

Implică-te